Ny kunstudstilling

    Dato: 28-04-2016

    Indtil sommerferien har Paderup Gymnasium en udstilling med Thomas Egense. Han bruger en teknik kaldet fraktale flammer.
    Thomas Egense fortæller her, hvordan han arbejder:

    "Jeg er en digital kunstner, som bruger matematik til at skabe kunst. Det tog mig tre år at skabe et unikt program, der kan lave billeder ved hjælp af en teknik kaldet fraktale flammer. Det er meget vigtigt for mig at give min kunst et realistisk udseende – som var billedet malet med pensel – og derved opnå et æstetisk udseende når det printes på lærred eller andre materialer. Jeg kombinerer således det digitale medie med den håndgribelige kunst. At skabe det perfekte billede er som at gå på jagt efter inspiration med kameraet, dog bevæger jeg mig ikke, mens min virtuelle verden forandrer sig omkring mig.

     


    Fraktalernes univers er uendeligt, og de smukke strukturer er sjældne og unikke. Når jeg finder noget spændende midt i kaosset, stopper jeg processen for derefter i slowmotion at udforske forskellige retninger. Nogle gange, når jeg betragter det fra en meget speciel synsvinkel, får jeg øje på motivet og tager så billedet. Hermed fanges øjeblikket midt i kaos."

    ”Matematik indeholder enorme landskaber af kompleksitet og struktur. Jeg er en ydmyg udforsker, som rejser igennem et vist matematisk landskab, i hvilket der hersker kaos. Det mindste skridt jeg tager ændrer dramatisk synsoplevelsen. Af den grund træder jeg meget varsomt. Når som helst jeg opdager et sted, som jeg fornemmer gemmer på en skønhed, tager jeg en pause i min vandring. Jeg forbliver på stedet så længe det måtte tage at fastholde og overføre den skjulte skønhed. En følelse i min krop fortæller mig, når arbejdet med billedet er færdigt. Det er en intensiv og tidskrævende proces, men den er også meget givende.” (Thomas Egense, 2011)

    Læs mere her på Thomas Egenses hjemmeside.