Diplomer til Paderup-talenter

    Dato: 10-01-2017

    Caroline fra 3.d og Karl fra 3.a fik mandag den 9 januar overrakt diplom for deltagelse i Akademiet for Talentfulde Unges krævende talentprogram. Caroline og Karl har fulgt talentprogrammet siden 1.g.

    Akademiet for Talentfulde Unge er et landsdækkende tilbud til de dygtigste gymnasieelever. De udvælges af lærerne på deres eget gymnasium og skriver selv en begrundet ansøgning til ATU.

    Forløbet består af workshops og forelæsninger, fortrinsvis på universitetet, og der indgår også besøg på innovative erhvervsvirksomheder. Da undervisningen foregår om aftenen og i weekenden, kræves det, at man er villig til at bruge en stor portion af sin fritid på talentforløbet. Det er også nødvendigt, at deltagerne har et højt fagligt niveau og et stort engagement i en bred vifte af fagområder, for foredrag og workshops handler om emner inden for en lang række fag, både naturvidenskabelige, samfundsfaglige og humanistiske.

    På Viby Gymnasium og HF, hvor afslutningsceremonien foregik, var regionsrådsformand Bent Hansen med til at hylde de 180 unge fra årgang 2014 i Region Midtjylland, der de seneste to år har deltaget i Akademiet for Talentfulde Unge.